maandag 13 maart 2017

Fietsjaar 2017

2017 belooft een mooi fietsjaar voor mij persoonlijk te worden. Op 21 mei zal ik met het vliegtuig naar Sevilla vertrekken om voor de derde keer op “Camino” te gaan. Eigenlijk had ik dit al in 2016 willen doen, maar door allerlei omstandigheden is dit toen niet gelukt. Mijn derde Camino zal gaan over de Via de la Plata oftewel de Zilverroute. Deze route gaat van Sevilla naar het noorden en komt na een kleine duizend kilometer aan in Santiago de Compostella. Vanuit Santiago wil ik nog een lus maken naar Muxia en Cabo Finisterre zodat het eindtotaal op ca. 1200 kilometer uit zal komen. Net als mijn tweede Camino zal ik deze tocht alleen gaan afleggen op de mountainbike waarbij zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden zal worden gereden. Om het echte pelgrims gevoel op te doen en veelvuldig in contact te komen met andere pelgrims zal ik overnachten in albergues. Een echte uitdaging waarbij ik alles zelf zal moeten oplossen. Na beëindiging van de tocht zal ik weer terug vliegen naar Nederland.
Eind juli fiets ik samen met mijn partner Marjolein op en neer naar Berlijn voor een zomervakantie. Een stedentrip op de Henri Ververs manier.
Van 7 tot 15 oktober staat de voor mij grootste fietsuitdaging tot nu toe, het rijden van de Roc Du Maroc gepland. RocDuMaroc is een extreme mountainbike endurance voor iedereen die gepassioneerd is door fietsen, sport en zelfopoffering. Het is een MTB challenge waarbij het verlangen om uit te blinken en een passie voor uitdaging vereist is: het verlangen om datgene te bereiken wat weinigen je hebben voorgedaan, dit in extreme weersomstandigheden en met slopende afstanden.Om dit allemaal te kunnen volbrengen zal ik een uitgebreid training programma gaan volgen, aangepast gaan eten, etc. om zo goed mogelijk aan de start van al deze uitdagingen te staan en optimaal te genieten.

Vind je het leuk om mij te volgen, dan kan dat. Zoals ik in het verleden al vaker heb gedaan zal ik ook nu weer een blog bijhouden. Dit blog is te vinden op: http://henriopcamino2017.blogspot.nl/. Ook kan je mij via Facebook volgen. Zoek op Henri op Camino en like de pagina en je zult niets missen.Behalve als sportieve uitdaging zie ik het volbrengen van de tochten ook als een moment van reflectie. Vandaar dat ik deze reis koppel aan een goed doel: ‘Stop ALS’. Deze zeer ernstige spier-/zenuwziekte, een afkorting voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, kenmerkt zich door het langzame afsterven van de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak van de aandoening is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. De stichting zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Mijn moeder was één van hen, zij stierf in 2006 aan de ziekte. Zoals mij een lange weg op de mountainbike te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS definitief een halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht daarom met mij mee tegen de ziekte. Kijk op de mijn blog en klik op de digitale collectebus en doneer een mooi bedrag. Alle beetjes helpen!

Geen opmerkingen: