zaterdag 13 mei 2017

Moederdag

Vandaag is het Moederdag . Elf jaar geleden is mijn moeder, ze zou bij leven vandaag 85 jaar zijn geworden, aan ALS overleden.

Over een week gaat mijn eerste grote mountainbikeavontuur van 2017 beginnen. Henri op Camino. In Spanje op de mountainbike van Sevilla naar Santiago de Compostela.
Behalve als sportieve uitdaging zie ik het volbrengen van deze tocht ook als een moment van reflectie. Vandaar dat ik deze reis koppel aan een goed doel: ‘Stop ALS’. Deze zeer ernstige spie...r-/zenuwziekte, een afkorting voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, kenmerkt zich door het langzame afsterven van de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak van de aandoening is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. De stichting zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Zoals mij een lange weg op de mountainbike te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS definitief een halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht daarom met mij mee tegen de ziekte. Klik op de digitale collectebus en doneer een mooi bedrag. Alle beetjes helpen!
Geen opmerkingen: